Tuusulan Reserviläiset ry

Vapaaehtoista maanpuolustustyötä vuodesta 1960Toiminta

 

Yhdistyksen toiminta pohjautuu jäsenistön aktiivisuuteen reserviläisurheilussa, ammunnassa sekä aatteellisessa toiminnassa. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain retkiä reserviläisiä kiinnostaviin kohteisiin.  

Yhdistys ampuu omat mestaruuskilpailunsa vuosittain yhdessä Tuusulan Reserviupseerikerho ry:n kanssa. TuusRU on yhdistyksemme pitkäaikainen yhteistyökumppani.  

Ammunnat järjestetään yhteistyössä Keski-Uusimaan Ampumaseura K-UAS:in kanssa.  

Piiritasolla yhdistys osallistuu kilpailuihin TuusRU:n kanssa yhteisjoukkueilla. Kilpailuja käydään kaikissa reserviläisiä kiinnostavissa lajeissa. Lajikirjoon kuuluu ammuntaa sekä ISSF:n että reserviläislajeissa. Urheilu on maastokilpailupainotteista toimintaa joukkue- tai yksilökilpailuina.Kilpailut ovat suurelta osin Piirinmestaruuskilpailuja mutta tämä ei tarkoita sitä että lajissa pitäisi olla konkari jotta voi osallistua. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Toimintaan otetaan osaa myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tapahtumissa ja kursseilla. MPK:n kurssitarjonta on laajaa ja piiritasolla järjestetään vuosittain useita tapahtumia.

Yhdistys ottaa osaa vuosittain liittotason valtakunnallisiin tapahtumiin joko osana piirin joukkuetta tai itsenäisenä osastona. Reserviläisliitto ry tarjoaa aatteellista toimintaa ja koko perheen tapahtumia, Reserviläisurheiluliitto ry on vastuussa valtakunnallisten reserviläisurheilu- ja ammuntakisojen järjestämisestä. ResUL järjestää liittojen ampumamestaruuskilpailut, Sovellettujen reserviläisammuntojen SM-kisat sekä erilaisten maastolajien SM-kisoja. Erittäin suosittuja ovat olleet ResUL:in Syysjotokset joita järjestetään joka syksy ympäri suomen.

Yhdistyksellä on myös perinteistä yhdistystoimintaa. Yhdistyksen hallitus yhdessä aktiivijäsenten kanssa kokoustavat säännöllisesti ja suunnittelevat tulevaa toimintaa. Kokouksiin ovat kaikki jäsenet tervetulleita.

Tule rohkeasti mukaan toimintaan! Jäsenyytesi ei sido Sinua mihinkään mutta yhdistys on aina jäsentensä näköinen!